Jebkurš otrais ēdiens būs labāks tikai tad, ja tas būs aromatizēts ar mērci. Lielveikalos ir milzīgs šādu mērču klāsts, bet kāpēc tās pirkt, ja var pagatavot dabīgu mērci mājās.
Marinara jeb tomātu mērce makaroniem ir klasiska mērce, ko bieži pasniedz restorānos. Jūs varat to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
750 g tomāti
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
0,5 glāze baziliks
0,5 glāze sarkanais sausvīns (vai granātābolu sula)
1 ēdamkarote olīveļļa
1-2 tējkarotes balzamiko etiķis
0,5 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Ja jūsu gurķi sāk dzeltēt, tā ir slikta zīme: pieredzējuši dārzkopji iesaka nekavēties un apstrādāt augus ar šiem līdzekļiemby Laura Andersone
- Ko vajadzētu pārbaudīt pirms bankas kartes ievietošanas bankomātā – tas var palīdzēt izvairīties no problēmāmby Sandra Vīgante
- Optimālais jauno kartupeļu novākšanas laiks 2025. gadā: kad sākt raktby Anete Goba