Jebkurš otrais ēdiens būs labāks tikai tad, ja tas būs aromatizēts ar mērci. Lielveikalos ir milzīgs šādu mērču klāsts, bet kāpēc tās pirkt, ja var pagatavot dabīgu mērci mājās.
Marinara jeb tomātu mērce makaroniem ir klasiska mērce, ko bieži pasniedz restorānos. Jūs varat to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
750 g tomāti
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
0,5 glāze baziliks
0,5 glāze sarkanais sausvīns (vai granātābolu sula)
1 ēdamkarote olīveļļa
1-2 tējkarotes balzamiko etiķis
0,5 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar brīdinājumu: bīstamie laika apstākļi sāksies piektdien un izteikti skars dažus Latvijas novadusby Laura Blūma
- Februārī sāksies klimata haoss – sinoptiķi sniedza jaunu prognozi ziemas beigāmby Sandra Ločmele
- Kā pareizi notīrīt klēpjdatoru no netīrumiem un putekļiem mājās – noderīgi padomiby Anete Vītola